دوره آموزشی سرچ کنسول گوگل
صبر کنید، یک چیز مهم را باید بدانید و آن اینست که بلیط ورود به صفحه اول گوگل، استفاده از یک ابزار خفن و حرفه ای بنام گوگل سرچ کنسول Google Search Console است. نام این ابزار سئو هم حتی بلند داد میزند که چطور میتوانید در نتایج برتر جستجوی موتور گوگل حضور پیدا کنید.
گوگل سرچ کنسول یا وبمستر تولز سابق که امکانات زیادی به آن اضافه شده، اصلی ترین ابزار سئوکاران در سراسر جهان است. اگر میخواهید وضعیت واقعی یک سایت در نتایج جستجو را ببینید تنها ابزاری که میتواند اطلاعات کامل و معتبری بشما ارائه کند گوگل سرچ کنسول است. اطلاعات زیادی میتوانید در داشبورد این ابزار پیدا کنید:
- تعداد ورودیهای سایت از کشورهای مختلف
- تعداد کاربران با دستگاههای مختلف
- تعداد بازدیدهای سایت بصورت روزانه، هفتگی، ماهانه و …
- تعداد کاربران موبایل و تبلت وب سایت
- تعداد کلیک ها و حضور در نتایج جستجو (ایمپرشن Impression)
- بهترین برگههای سایت از نظر بازدید و رتبه
- بهترین کلمات کلیدی سایت و جستجوها
- تاریخچه تمام عملکرد سایت در نتایج جستجو
- تعداد برگههای ایندکس شده در گوگل
- تعداد خطاهای سایت و همینطور اشکالات امنیتی
و البته صدها مورد دیگری که قرار است سرچ کنسول در اختیار شما قرار دهد و این دوره آموزشی هم برای نمایش این راهکارها ساخته شده است. در این دوره آموزشی قرار است یاد بگیریم چطور از همه این داده هایی که اینجا در سرچ کنسول و عملکرد سایت نمایش داده شده است استفاده صحیحی در استراتژی سئو سایت داشته باشیم.
گوگل سرچ کنسول، سلطان ابزارهای سئو
اگر به دنبال بهترین ابزار سئو SEO Tool میگردید که رایگان باشد و بیشترین سهم را در رشد سئو سایت شما داشته باشد قطعا همین ابزار است. گوگل به دلیل مهم بودن وضعیت فعالیت سایت در نتایج جستجو همینطور ارائه راه حلی برای بهبود کیفیت کلی سایت، این ابزار را در اختیار وبمسترها، سئوکارها و صاحبان وب سایت قرار داده است تا توانایی بهبود سایت خودشان را داشته باشند.
این حرکت گوگل یعنی اینکه ما باید داده ها و فعالیت وب سایت خودمان را بر اساس نیاز کاربران در نتایج جستجو تطبیق دهیم و ببینیم کاربران دنبال چه چیزی جستجو میکنند سپس ما سایت خودمان را برای آنها آماده کنیم. پس به سرچ کنسول گوگل نیاز داریم.
اصلی ترین بخشهای ابزار سئو سرچ کنسول
- نمایش عملکرد سایت در نتایج جستجو به تفکیک برگه ها، کلمات کلیدی، دستگاه ها و… Search Performance
- نمایش تعداد ایندکس و روشهای ایندکس سایت به تفکیک خطا و ایراد برگه ها Index Coverage
- ابزار ارسال اطلاعات و برگه جدید برای درخواست ایندکس سریع تر URL Inspection Tool
- ابزار وارسی اطلاعات سایت و خطاهای سایت با رباتهای گوگل Test Live URL
- ابزار نقشه سایت برای ارسال جدیدترین محتواها و برگههای سایت به خزنده ها Sitemap Tool
- ابزار بررسی کدنویسی وب سایت و وارسی طراحی و نمایش وب سایت Enhancement
- ابزار بررسی وضعیت نسخه موبایل سایت به تفکیک اشکالات Mobile Friendly Test Tool
- ابزار بررسی چند زبانه بودن سایت و انتخاب نسخه بین المللی سایت International Targeting
- ابزار بررسی مشکلات امنیتی سایت و پیغامهای گوگل Security Issues
- ابزار آنالیز بک لینکهای سایت و کلمات کلیدی لینک شده Site Links
- ابزار تحلیل و موشکافی کامل وضعیت خزش درون سایت Crawl Stats
- ابزار حذف محتوا و صفحات سایت از ایندکس گوگل و نتایج جستجو URL Removal
اصلا سرچ کنسول را با هیچ ابزار دیگری نمیتوان مقایسه کرد.
اطلاعاتی بدست می آوریم معتبرترین اطلاعاتی است که از سایت ما وجود دارد، فقط لازم است بتوانیم با آنالیزها و دادههای بدست آمده یک استراتژی درست برای پیشرفت سایت طراحی کنیم و اشکالات سایت را رفع کنیم.
گوگل سرچ کنسول و بهترین عملکرد سایت
در سرچ کنسول بخش عملکرد سایت: “پرفرمانس سایت Search Performance” میتوانیم ببینیم که سایت ما چه کلماتی را برای کسب رتبه از نظر گوگل دریافت کرده است. شاید از این متن تعجب کنید ولی باید بدانید که گوگل برای سایت ما تعیین تکلیف میکند و اجازه نمیدهد برای هر کلمه ای رتبه کسب کنیم یا بین نتایج باشیم.
این پتانسیل حضور در نتایج جستجو را با نام “ظاهر شدن یا ایمپرشن Impression” میشناسیم. هر چقدر این عدد بالاتر و بزرگ تر باشد، شانس ما برای حضور در نتایج جستجو و گرفتن کلیک و ورودی هم بیشتر میشود.
مثل ضرب المثل هرکه بامش بیش برفش بیشتر.
اینجا هم میبینیم که گوگل برای یک سری کلمات سایت ما را در نتایج جستجو ظاهر کرده ولی برای برخی از کلمات کلیدی اجازه نمایش را نمیدهد یا این مقدار را خیلی کم کرده است.
بهترین روش کسب رتبه گوگل با سرچ کنسول
سرچ کنسول دوست داشتنی سئوکاران، دقیقا مسیر رتبه گرفتن را برای ما آسان کرده است. اگر میخواهید رنک و رتبه خوبی در سئو کسب کنید نیازمند تشخیص بهترین کلمات کلیدی سایت هستید. سرچ کنسول بهترین کلمات کلیدی را در بخش “عملکرد جستجو Performance” با نام “کوئری جستجو Query” نمایش میدهد.
با کمک سرچ کنسول میتوانید ببینید یک کلمه کلیدی توسط چه برگه هایی بیشترین کلیک را در گوگل دریافت میکند. کافیست وارد سرچ کنسول شده، کوئری خودتان را انتخاب کنید و سپس از “زبانه برگه ها Pages” برگه هایی که برای کلمه کلیدی رتبه گرفته اند و کلیک تولید میکنند را مشاهده کنید.
بهترین برگه ها را از نظر “میانگین رتبه Position” و بیشترین “حضور در نتایج Impression” پیدا کنید تا ببینید برگه هایی که برای یک کلمه کلیدی از نظر گوگل تلاش کرده اند رتبه کسب کنند کدام است. این برگه ها را برای کلمه کلیدی مورد نظرتان بهینه سازی کنید تا نتیجه ای خارق العاده کسب کنید.
سهم وب سایت شما از ترافیک صفحه اول گوگل چقدر است؟
اگر میخواهید بدانید که چقدر در صفحه اول گوگل کلیک تولید میشود (آمار بصورت تخمینی) و کاربران چقدر وارد وب سایت شما و رقیب میشوند کافیست وارد سرچ کنسول شده و میزان حضور سایت در نتایج یا همان ایمپرشن Impression را بررسی کنید.
نکته: زمانی که میانگین رتبه سایت شما زیر 6 باشد (میتوان زیر 9 را هم در نظر گرفت ولی ما برای بهینه سازی آمار زیر 6 را در نظر میگیریم – میتوانید نظر خودتان را در این مورد کامنت کنید🙂) میتوان به تعداد ایمپرشنهای گرفته شده استناد کرد و تعداد جستجوی کلمه کلیدی Keyword Search Volume را همان مقدار ایمپرشن Total Impression در نظر گرفت.
این آمار جستجو چقدر به واقعیت نزدیک است؟ بیایید کمی در این مورد شفاف سازی کنیم.
اشکال زدایی آمار سئو سرچ کنسول با فیلترهای نتایج
گوگل سرچ کنسول همه چیز را به صورت دقیق در اختیار ما قرار میدهد اما واقعا چنددرصد دقت دارد؟ بیایید ببینیم اگر کمی از فیترها استفاده کنیم و با آنها بازی کنیم نتایج سایت ما چقدر تغییر میکند؟
ما برای سنجش میزان ورودی هدفمند سایت در نتایج جستجو، بخشی از افت سایت را با ویژگی فیلترها و از نظر تعداد ایمپرشن کوئری های سایت بررسی کردیم و متوجه شدیم که ایمپرشن سایت به حد قابل توجهی افت داشته است. این اتفاق چطور بدون کم شدن میزان کلیک سایت رخ میدهد؟
بیایید ببینیم ما چه میزان از پتانسیل واقعی سایت را از دست داده ایم که میتوانستیم با آن ترافیک بیشتری کسب کنیم.
طبق تصویر ما پتانسیل بالایی از ایمپرشن سایت را در طول 1 ماه از دست داده ایم (از دست دادن 120 هزار ایمپرشن با نرخ کلیک 4 درصد برابر است با 5 هزار کلیک) آیا واقعا ما افت کرده ایم؟ اشکال زدایی آمار چیز دیگری میگوید.
بیایید تارگت گذاری سئو را بررسی کنیم. این سایت بیشترین مطالب خودش را در زمینه عکس منتشر کرده است؛ اگر یک “کوئری عکس” به فیلتر نتایج اضافه کنیم خواهیم دید که ایمپرشن ما روی این کلمه چقدر رشد کرده است:
و اگر فیلتر را حذف کنیم میبینیم که بیشترین افت ما از نظر ایمپرشن چقدر و روی کدام کلمات کلیدی بوده است:
آیا واقعا ما افت کرده ایم؟ وقتی در کلماتی که اصلا آنها را تارگت گذاری نکرده ایم یا برای آنها محتوایی نداریم، گوگل میبیند که سایت ما عملا محتوایی برای جستجوی کاربر ندارد. پس آن را از نتایج جستجو حذف میکند.
این همان سیگنال آپدیتهای گوگل هم هست و نشان میدهد که گوگل با آپدیت هایش چطور سعی میکند سایت ما را از نتایج نامربوط حذف کند و کیفیت نتایج را با سایتهای مرتبط افزایش دهد.
کشف روش جستجوی کاربران و تلاش برای رتبه #1 گوگل
در سرچ کنسول بخش پرفرمانس، فضای جستجوی کاربران از همدیگر با گزینه فضای جستجو Search Type در 3 موضوع جستجوی عمومی Web، تصاویر Images و جستجوی ویدئویی Videos تفکیک شده است.
بیایید جستجوی کلمه کلیدی “پروفایل عکس” را که جستجوی ماهانه آن خیلی زیاد است در نتایج عمومی و تصاویر با همدیگر مقایسه کنیم:
اختلاف زیاد در این نتایج نشان میدهد که مردم بر اساس نیازی که فکر میکنند برایشان سریع تر برطرف میشود. بنابراین برگه هایی که برای این گونه کلمات کلیدی رتبه و ایمپرشن خوبی گرفته اند را بهینه سازی کنید. اینکه برگه یا محتوای سایت شما چطور و از طریقی در حال کسب رتبه است میتواند بهترین راهنمایی برای بهینه سازی صفحات سایت باشد.
کافیست مقدار ایمپرشن مناسب برگه یا محتوای مورد نظر سایت را پیدا کنید، آدرس یادشده را در سرچ کنسول وارد کنید و ببینید بهترین کوئری هایی که در حال گرفتن رتبه برای آنها هستید کدام است، سپس دستگاه مورد نظر و همینطور نوع جستجوی کاربر از نظر Web/Image با هم مقایسه کنید و سریع ترین روش برای دریافت کلیک و بهبود موقعیت را پیدا کنید.
کشف پنالتی گوگل و تاثیر آپدیت الگوریتم روی سئو سایت
مثل نفسگیربودن لحظه پنالتی و حتی ترسناکبودن اسم آن، گوگل پنالتی Google Penalty هم یک چیز وحشتناک برای وبمستران است. بیایید دلایل پنالتی شدن یک سایت را کامل با سرچ کنسول پیدا کنیم. یک آدرس که ترافیکی دریافت نمیکند، اگر از اول ترافیک دریافت نکند قطعا مشکلی از لحاظ پنالتی بودن و دریافت جریمه ندارد.
زمانی که آدرس سایت شما به خودی خودش ترافیکش را از دست میدهد و این اتفاق ناگهانی رخ میدهد، میتوان در سرچ کنسول علت آن را پیدا کرد. وارد سرچ کنسول شده و آدرس را در بخش پرفرمانس و قسمت برگه ها Page وارد کنید.
وقتی ترافیک از دست رفت، مشکلات را با کوئری ها پیدا کردیم. ابتدا آدرس را بررسی کردیم و مشکلی از لحاظ بک لینک (لینک بیلدینگ توسط خودمان یا دژمن ساخته نشده بود) نداشتیم. سراغ کوئری هایی که مقاله در حال کسب ترافیک برای آنها بود رفتیم و پس از تحلیل محتوا متوجه شدیم که گوگل احساس کرده که مقدار زیادی از کوئری هایی که محتوا برای آنها ایمپرشن دریافت کرده است در مقاله خیلی استفاده شده اند و کلمه پرکنی Keyword Stuffing رخ داده است. پس محتوا را پنالتی کرده است.
بر اساس گزارش هایی که بدست آوردیم، سعی کردیم محتوا را پیرامون موضوع جامع تر و نیاز کاربران بروز رسانی کنیم و دوباره ترافیک را زنده کنیم.
اتفاقی که رخ داد را در تصویر زیر میتوانید ببینید که ترافیک چطور به سایت برگشت و مشکل پنالتی سرچ کنسول حل شد.
گوگل سرچ کنسول، از سایت در برابر خطرات امنیتی و سقوط سئو محافظت میکند
بسیاری از مشکلات امنیتی سایت به محض اینکه در سایت اتفاق بیافتند در سرچ کنسول نمایش داده میشوند. رباتهای گوگل همیشه در حال خزش درون سایت هستند و اگر سایت را به سرچ کنسول معرفی کرده باشید، میتوانید ببینید که مشکلات امنیتی سایت در بخش Security Issues نمایش داده میشوند.
سرچ کنسول، پل ارتباطی مستقیم با مهندسین گوگل
اگر مشکلی با سایت شما وجود داشته باشد که مهندسین گوگل مجبور شوند سایت را مورد بررسی قرار دهند و احیانا سایت شما را جریمه کنند، اگر پیغامی مبنی بر حذف سایت شما از نتایج جستجو برایتان بیاید در پنل سرچ کنسول مستقیما میتوانید آن را مطالعه کنید.
گوگل سرچ کنسول، ابزار کنترل اطلاعات سایت برای ایندکس
مخابره اطلاعاتِ سایت از طریق سرچ کنسول برای گوگل و کسب ورودی یا نمایش Discovery به راحتی ممکن است. گوگل سرچ کنسول با سایت مپ Sitemap xml از سایت شما جدیدترین محتوای منتشر شده را دریافت کرده و اگر شما بخواهید وضعیت ایندکس سایت را بررسی کنید، میتوانید از ایندکس کاوریج Index Coverage استفاده کنید.
گوگل سرچ کنسول خطاهای فنی سایت را بما میگوید
درگدشته وبمستر تولز ابزاری داشت بنام Fetch as Google که ظاهرا معنی آن میشد “مثل گوگل، یک صفحه از سایت را مشاهده کنید” و منظور همان رباتهای گوگل بودند که با درخواست ما سریعا وارد سایت شده و آدرسهای درخواست شده را وارسی میکردند.
اکنون در ابزار سرچ کنسول جدید با نام گذاری URL Inspection Tool کاربرد آن کمی تغییر کرده است؛ منظور از ابزار جدید نه تنها تحلیل محتوای آدرس مورد نظر مثل رباتهای گوگل است، بلکه مفهوم آن در اینجا بررسی کامل یک صفحه از سایت برای ایندکس شدن و نمایش مشکلات و دلایل آن هم هست.
حالا میتوانید یک آدرس از سایت خودتان انتخاب کنید و در اختیار گوگل سرچ کنسول قرار دهید تا بتوانید خطاها و مشکلات فنی سایت را از نظر استانداردهای گوگل و فاکتورهای تجربه کاربری مثل Core Web Vitals و همینطور Chrome User UX و سرعت سایت و البته اشکالات کدنویسی و دادههای ساختار یافته اسکیما Schema Structured Data پیدا کرده و راهنمای مشکلات را هم از خود گوگل دریافت کنید.
چرا همین امروز باید دوره آموزشی ابزار حرفه ای سئوکاران یعنی سرچ کنسول را ببینید؟
قطعا به بهترین ابزار سئوی دنیا دسترسی پیدا خواهید کرد، پس چرا نباید مثل بهترین سئوکارهای دنیا از این ابزار برای بهبود وضعیت سئو سایت و رنک و رتبه محتوا و کلمات کلیدی خودتان استفاده کنید.
ما پیشنهاد میکنیم این ابزار را کامل یاد بگیرید به چند دلیل:
- بهتر از این ابزار برای سئو پیدا نمیکنید.
- شفاف ترین و بهترین آنالیز سایت را از سرچ کنسول دریافت میکنید.
- اصلی ترین و شاید تنها ترین ابزاری که بدون آن نمیتوانید در سئو رشد کنید.
- همیشه رایگان، همیشه بروز و فوق العاده کاربردی که بهترین ابزار گوگل برای سئوکاران است.
- بدون سرچ کنسول اصلا فکر سئو و کسب رتبه را از سرتان بیرون کنید.
- عمیق ترین و کامل ترین تحلیل ها و گزارشهای سئو را میتوانید با این ابزار بدست بیاورید.
پرسشهای پرتکرار در مورد دوره آموزشی سرچ کنسول گوگل
در دوره آموزشی سرچ کنسول گوگل چه چیزهایی یاد میگیریم؟
کار با حرفهای ترین ابزار سئو مثل یک متخصص سئو حرفه ای و کاربلد
آیا در این آموزش ها، به بررسی یک سایت واقعی هم میپردازید؟
نه تنها ما تمام مباحث را برایتان بازگو میکنم، نه تنها تمامی قسمتهای این ابزار را هم میدهیم بلکه از پروژه های واقعی برای بررسی استفاده میکنیم. سایت هایی که در سرچ کنسول ما وجود دارند را مورد بررسی قرار میدهیم و از تکنیک هایی که برای تحلیل سایت میتوان بکار برد هم استفاده میکنیم.
چقدر طول میکشد تا سرچ کنسول اطلاعات سرچ سایت را نمایش دهد؟
پس از اتصال سایت به ابزار سرچ کنسول گوگل و تایید سایت از روش های مختلف، میتوانید پس از 2 تا 7 روز اطلاعات سایت را مشاهده کنید. پس از نمایش اطلاعات و ظاهر شدن صفحات و آدرس های سایت در سرچ کنسول، میتوانید از تمام امکانات آن استفاده کنید.
محتوای دوره

سلام و عرض خدا قوت؛ میخواستم از آمورشهای جامع مهندس امین زاده عزیز تشکر و قدردانی کنم.
سلام محمد عزیز، امیدوارم استفاده لازم رو برده باشی. ایین باعث خوشحالی هست که شما در جمع دوستان ما هستی.
بسیار دوره عالی و مفیدی بود، با تشکر از شما
امیدوارم استفاده لازم رو برده بااشی محمد سجاد عزیز
سلام من کد نویسی رو فقط در حد html و css بلدم. این دوره به درد من می خوره؟
سلام ، بیشتر مطالب این دوره ارتباطی با کد نویسی نداره. برای قسمت هایی که وبسایت مشکل تکنیکال داره، همیشه پیشنهاد ما این هست که از یک برنامه نویس کمک بگیرید. در نتیجه کاملا می تونید از دوره استفاده کنید.
سلام امیر عزیز،
شما نیازی به دانش کدنویسی نداری تا در سرچ کنسول بتونی وضعیت سایت رو رصد کنی و آمار و دیتای سئو سایت رو استخراج کنی.
خیلی عالی بود این دوره. به شخصه همیشه از برطرف کردن خطاهای سایتم تو سرچ کنسول طفره میرفتم. اما یاد گرفتم که برطرفشون کنم و رتبه سایتم خیلی بهتر شده.
خیلی خوشحالیم احمد کاظمی عزیز از فیدبک مثبتی که از این دوره گرفتید🌹
سلام من کار با گوگل آنالیتیکس بلدم. لازمه این دوره رو بگذرونم
سلام محمدرضای عزیز، سرچ کنسول خیلی مهم تر از گوگل آنالیتیکس هست، اگر سئو رو مهم تر از آنالیز سایت و جمع آوری دیتا در نظر بگیریم.
خطاهای mobile usability چطور رفع میشن؟
معمولا مربوط به کدنویسی و طراحی هستن. میتونید تو این دوره یاد بگیرید برطرفشون کنید 😎☺
من آموزش دیگه ای ندیدم که مثل این روی سرچ کنسول تمرکز کنه. با توجه به قیمت مناسبش، اگر کامل باشه عالیه.
بابک جان، کامل بودن از هر نظر مفاهیم متفاوتی داره، اما شاید دوست داشته باشی مثل یک حرفه ای تمام عیار از ابزار سرچ کنسول استفاده کنی، از این لحاظ این دوره کامله…
سلام وقت بخیر. من سایتم تو سرچ کنسول خطا زیاد داره . با این دوره آموزشی می تونم رفعشون کنم؟
سلام. بله قطعا میتونید هر مشکلی که با سایت شما در سرچ کنسول وجود داره رو یاد بگیرید اینجا برطرف کنید.